VESPASERVICE.HU Vespa,Piaggio,Gilera tanácsadása, olvasnivalók!

Olvasni való hírek a múltból

2013-12-11 Vespa et4 200 tuning

Egy kedves olvasónk beküldte a Vespa et4 150-es Leader blokkos motorjának az átalakítását, tuningját. Egy 200-as Piaggio henger ment rá. Erősebb, de főleg nyomatékosabb lett a robogó! Mindez úgy, hogy még egy hosszabb Polini végáttétel is van benne ami ugye gyengíti. 

A hengeren kívül kapott még egy az előbb említett Polini áttételt, erősebb Malossi kuplungrugókat, Dr Pulley görgőket, 12-es első GT felnit, LX kapaszkodót, stb. „

Maga a blokk két részből van összerakva, és a henger nem akart belecsúszni a blokkon lévő lyukba. A gyári 150-es henger furata kisebb, az gond nélkül belefért, de a 200-as nagyobb, teljesen kitölti az egész lyukat. A két fél illesztésénél felül egy-egy centis szakaszon le kellett reszelnem 1-2 tized millimétert a blokkból. Utána rendesen bement a helyére és minden simán visszament rá mintha 150-es lenne. Gondolom ezt ugyanígy megcsinálják a gyárban a 200-as blokkokkal ha egy kicsit megakad a persely a blokkon lévő lyuknál.”

 

2013-02-11 Vespa raid

Január végén megrendezték a 3 napos marokkói Vespa Raid-et. 3 hosszú szakaszból állt a verseny, mely futott országúton és földes-köves úton is. Természetesen elég kalandos volt az útjuk a versenyzőknek. További információ az eseményről itt angolul. 

   

2012-09-10 Holiday in Hungary by sip-scootershop

Szeptember első hétvégéjén a Pannónia-ringen a Német Sip-Scootershop Vespa robogó versenyt tartott kis hazánkban. 

A robogó versenyzés nem elterjedt Magyarországon,de úgy tünik érdemes ide jönni hozzánk. Az eseményen főleg Német és Osztrák indulók voltak,elvétve akadtak az Olasz csizmából is résztvevők. Bár én hiányolom,hogy előzetes értesítés és Magyar résztvevő nélkül zajlott le ez a hétvége!   🙁

Magyarországon is van versenyzés,főleg autómata „széria” robogókkal. Hazánk kiemelkedő versenyzője Ráski Róbert,aki az idei évben nem indult a versenyeken,de az elmúlt években nagyon eredményesen szerepelt!

forrás: sip-scootershop, vespage

2012-08-27 Egy korábbi hírről számolunk be olvasóinknak. A Piaggio csoport Vietnámban létesített egy új gyárat Hanoi közelében. Kezdetben évi 200.000 majd a késöbbiekben évi 300.000 robogó gyártását tervezik!  A cégcsoportnak nagy tervei vannak az Ázsiai piacon, szeretnék a piaci részesedés 50%-át feltölteni 2014-ig. Az első Piaggio összeszerelő üzemet Vietnámban 2009-ben nyitották a Fly és Liberty robogók összeszerelésére, de található itt egy fejlesztő üzem is,kifejezetten az ázsiai piacra! Az új 3 szelepes blokkokat is itt gyártják a robogókba!

  

2012-06-24 Megérkezett az Olasz Vespa szalonokba az új 3 szelepes Vespa LX és S modell.

A célja az volt a tervezőknek,hogy javítsák a motor teljesítményét és csendesebb motort kapjanak! A végeredmény: egy modern környezetbarát motort alkottak nekünk és páratlan vezetési élményt ígérnek az új tulajdonosoknak!

A motor 125 és 150 köbcentikkel készül. 

Az új motor 1 hengeres, 4 ütemű, léghűtéses,2 szívó és 1 kipufogó szeleppel és elektronikus befecskendezéssel van ellátva. A fogyasztás tekintetében azt ígérik a pontederai mérnökök, hogy 50 km/h – nál 1 liter benzin 55 km-re elegendő és a karbantartási intervallum is 10.000 km-re növekszik szemben a most 5-6000 km-es olajcserével! 

Bővebb információ ezen az Olasz oldalon!  😉 http://www.vespa3v.com/it/