VESPASERVICE.HU Vespa,Piaggio,Gilera tanácsadása, olvasnivalók!

Olajok

2019-01-12 A robogó olajok

Szeretnék egy kicsit a kenőanyagokról írni, ugyanis a Liqui Molynál jártam 2019 elején és sok mindent megtudtam magáról a Liqui Moly olajról és a verseny társakról is (Motul, Motorex…) A cég elsösorban adalék gyártó vállalat. Központja és termelése is Németországban van és nem termel külföldi „olajgyárban”! Ennek az az oka, hogy csak így tudja a minőséget biztosítani a cég saját magának és a vevői számára! Tehát a kenőanyag amit megveszünk a Liqui Moly-tól bizton állíthatjuk, hogy minőségi adalékokat tartalmaz! Továbbá ha a megfelelő kenőanyagot tesszük bele, azzal csak jót teszünk!

Ami még figyelemre méltó az az, hogy a Moto2 és a Moto3 verseny kenőanyag beszállítója és egy fél éves ciklusban tesztelve is volt az olajuk verseny körülmények között. Mindez azt eredményezte, hogy minden percben kellő kenést biztosított nagy fordulat számnál és a kapcsolás is recsegés mentes volt! Joggal merül fel a kérdés mi a helyzet a Motul-al, hisz az emberek fejében az az #1 számú kenőanyag! A Motul 300V olaj valóban Franciaországban készül komoly gyártás és felügyelet alatt! Minden más Motul termék készülhet a föld bármely pontján is! Ami nem jelenti azt, hogy a minőség rossz vagy nem garantált! De ez egy másik olvasmány lenne! Amit a Moto 3 vagy 2-ben használnak verseny motorokban olajat a Liqui Molytól, ugyanazt kapjuk meg a polcokon is a saját motorunkba is! Ez egy szimpatikus hozzá állás tőlük!

A cikk megírása szubjektív, mindenki másnak lehet más vagy azonos véleménye a témáról!

Az alábbi olajokat ajánljuk a robogókba:

2 ütemű szintetikus olajok:

4 ütemű szintetikus olajok:


 • Liqui Moly 5w40 HC Scooter
 • Motul Scooter Power 4t 5w40
 • Elf Scooter 4 Maxi City 5w40
 • Petronas Syntium Moto 4SP 5w40 
 • Viszkozitási tartománya különösen alkalmas a legújabb generációs robogókra. A megnövelt folyékonyság alacsony hőmérsékleten 
  biztosítja a mechanikai alkatrészek védelmét, hiszen a motor a téli idő alatt és a városi közlekedés súlyos körülményei között 
  indul (start & stop rendszernél).
  
  Maximális teljesítménynövelés
  Versenyhasználatra alkalmas
  Alkalmas a városi forgalom súlyos állapotára (Contiunuos Stop & Go)

Az olajok minősége megfelel az összes Olaszországban és más európai országban gyártott robogók előírásainak (Vespa,Piaggio,Gilera,Aprilia,Italjet,Benelli,Peugeot,Honda,Yamaha és Suzuki).

2016-10-17 A Selénia Petronas lesz!

Lassan már jó egy éve, hogy nincs a boltok polcain Selénia 4t robogó olaj, ehelyett a magyarországi forgalmazó Petronas olajat fog hamarosan a polcra tenni! Íme a kínálat:

petronas-lubricants-for-consumer-petronas-dagangan-berhad-pdb-google-chrome-2016-10-17-140645

forrás: http://www.mymesra.com.my/Motorcycle_Oil-@-Landingproduct.aspx